BiH

Gaza ponovo bez komunikacije sa svijetom: Izrael sve jače udara, Palestinci ostali bez interneta

Izrael je prekinuo internet i telefonske linije u Pojasu Gaze, treći put od 7. oktobra, objavila je telekomunikacijska kompanija Paltel

Teški zračni udari Izraela intenzivirani su u posljednjih sat vremena. Čuju se glasne eksplozije od jugozapada grada Gaze do centralnog područja. Sada se vode žestoke borbe.

Palestinske borbene grupe su se od početka pripremale za izraelsku invaziju. Zato su iskopali mrežu tunela ispod zemlje.

Na video snimcima koje su objavile naoružane grupe, oni izlaze iz tajnih tunela i napadaju izraelske snage. Zbog toga su se ponovo postavljali na različitim mjestima. Kada Izraelci pokušaju da se probiju dalje u Gazu, sukobljavaju se i dolazi do razmjene vatre.

Zbog toga u ovom trenutku ima mnogo izraelskih zračnih napada. Pokušavaju da prokrče put za ulazak tenkova, ali borbene grupe dočekuju tenkove teškom vatrom.

Izrael je prekinuo internet i telefonske linije u Pojasu Gaze, treći put od 7. oktobra, objavila je telekomunikacijska kompanija Paltel.

– Sa žaljenjem objavljujemo potpuno gašenje komunikacijskih i internet usluga u Gazi nakon što je izraelska strana isključila servere – naveo je Paltel u izjavi.

Izraelska vojska izvodi “intenzivna bombardiranja” oko nekoliko bolnica na sjeveru Pojasa Gaze, nedugo nakon prekida telekomunikacija, rekao je glasnogovornik Hamasa.

– Više od sat vremena intenzivno bombardiranje traje oko bolnica – rekla je Salama Marouf, šef vladinog ureda za medije, prenosi AJB.

Sindikat palestinskih novinara upozorio je na moguće izraelske planove da izvrši ono što je nazvao “rasprostranjenim zločinima” dok je Gaza utonula u mrak nakon prekida internetskih i telefonskih linija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh