BiH

Ursula fon der Lejen u srijedu stiže u BiH: Sastat će se sa članovima Predsjedništva BiH

Osim toga, imat će sastanak sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto

Ursula fon der Lejen (Von der Leyen), predsjednica Evropske komisije, u nedjelju počinje posjetu Zapadnom Balkanu.

Kako je navedeno, Fon der Lejen će zvaničnicima zemalja Zapadnog Balkana predstaviti Plan rasta Evropske unije za region. Kako navode iz Evropske komisije, ovo će biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji.

Posjetu regionu Fon der Lejen počinje u Sjevernoj Makedoniji gdje će se sastati s predsjednikom Stevom Pendarovskim, a u ponedjeljak ujutru i sa premijerom Dimitrom Kovačevskim.

Kasnije tokom dana otputovat će u Prištinu, gdje će se sastati sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani kao i premijerom Albinom Kurtijem.

U utorak ujutro boravit će u Podgorici gdje će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom Dritanom Abazovićem.

U popodnevnim satima Von der Lajen će otputovati u Beograd. Tamo će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa premijerkom Anom Brnabić.

Na kraju, u srijedu će se predsjednica Evropske komisije sastati u Sarajevu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Osim toga, imat će sastanak sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh