BiH

Alisa Mutap i Hasan Dupovac se žalili na zatvorsku kaznu u predmetu Dženan Memić

Alisa Mutap-Ramić - Nap.ba

Alisa Mutap Ramić i Hasan Dupovac, osuđeni u predmetu “Zijad Mutap i drugi” zbog skrivanja dokaza i načina na koji je stradao Dženan Memić, žalili su se na zatvorske kazne, potvrđeno je Klixu.

Podsjetimo, Mutap Ramić je dobila dvije i pol godine, a Dupovac tri godine zatvora u presudi koja je objavljena krajem jula.
Kako nam je advokat porodice Memić Ifet Feraget potvrdio, pismeni otpravak presude sve strane su dobile krajem prošlog mjeseca, a nakon toga je Tužilaštvo BiH uložilo žalbu tražeći veće zatvorske kazne.

Odbrane su tražile produžetak žalbenog roka koji iznosi 15 dana pa su dobile dodatnih 15 u toku kojeg su također predale žalbu, potvrđeno nam je iz Suda BiH. U ime Mutap Ramić žalbu su uložili njeni advokati Nina Kisić i Goran Dragović, dok su u ime Dupovca žalbu predali njegov advokat Ermin Gačanović i lično Dupovac.

Mutap Ramić je osuđena zbog davanja lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Memića u februaru 2016. jer je sve vrijeme govorila da ima amneziju. Apelaciono vijeće je, čitajući obrazloženje, reklo da se krivično djelo davanje lažnog iskaza može počiniti i šutnjom. S druge strane, Dupovac je osuđen zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe položaja. Vijeće je utvrdilo da je prekoračio službene ovlasti i povrijedio službene dužnosti.

Osim njih, u optužnici su bili Alisin otac Zijad Mutap, policijski službenik Josip Barić i hotelski recepcionar Muamer Ožegović. Oni su oslobođeni optužbe. Na izricanju presude pojavio se samo Ožegović.

Podsjetimo, svi optuženi su u novembru prošle godine prvostepenom presudom oslobođeni krivice u predmetu kojeg je vodio sudija Branko Perić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh