BiH

Više od 30.000 građana se tokom jula i avgusta kupalo na bazenima na Dobrinji

Ljetna sezona na bazenima na Dobrinji počela je 5. jula 2023. godine, a preduzeće “Lokom” koje bazenom upravlja bilježi rekordnu posjećenost ovog kompleksa.

bazen na Dobrinji - press

Za dva mjeseca bazen je posjetilo više od 30.000 građana. Veliki interes za korištenje otvorenih bazena pokazuje koliko je ovaj sadržaj nedostajao Općini Novi Grad, ali i gradu Sarajevu.

Zahvaljujći modernom sistemu za kondicioniranje bazenske vode, bazen Dobrinja jedan je od bazena sa najčistijom vodom u BiH bez obzira na broj korisnika, jer se svaka četiri sata kompletna količina vode u bazenu filtrira i dozira potrebnim količinama hlora i sredstvima koja održavaju ph vrijednost vode, navode iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Prema izvještaju Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme, koje će se zadržati i u danima vikenda koji nam dolaze. Dnevne temperature će se kretati između 25 i 30 stepeni celzija što je prava prilika za sve koji do sada nisu posjetili ovaj prelijepi kompleks.

Osim dnevnog kupanja, petkom i subotom omogućeno je i noćno kupanje u terminima od 20:00-22:00 sata, piše PRESS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh