BiH

Šmit: Nikakve prijetnje niti pokušaji zastrašivanja ne mogu izmijeniti činjenice o srebreničkom genocidu

Negiranje i iskrivljavanje tih činjenica je neprihvatljivo i sramotno, poručio je Šmit

Christian Schmidt - Radiosarajevo.ba

– OHR poziva nadležne organe za provođenje zakona i pravosudne institucije da temeljito istraže prijetnje i pokušaje zastrašivanja usmjerenje ka uposlenicima Memorijalnog centra Srebrenica, te procesuiraju odgovorne.

Nikakve prijetnje niti pokušaji zastrašivanja ne mogu izmijeniti činjenice o srebreničkom genocidu i patnjama žrtava genocida i njihovih najmilijih. Negiranje i iskrivljavanje tih činjenica je neprihvatljivo i sramotno. Rad Memorijalnog centra na čuvanju sjećanja na žrtve genocida, skupa sa prihvatanjem utvrđenih činjenica o srebreničkom genocidu i ratnim zločinima počinjenim u BiH, od suštinskog je značaja za pomirenje u bh. društu. Pomirenje dolazi sa prihvatanjem istine.

OHR poziva sve da se suzdrže od zapaljive retorike ili postupaka koji ne doprinose miru i pomirenju, te izgradnji mirne i prosperitetne budućnosti za sve u Bosni i Hercegovini. Izmjene Krivičnog zakona BiH koje je donio moj prethodnik Valentin Inzko ostaju na snazi i bit će primijenjene – saopćio je visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh