BiH

Počeo spektakl u Mostaru: Na glavu će skakati 18 takmičara, a 15 u kategoriji na noge

Ogromna zainteresiranost za manifestaciju, za vikend se tražio krevet više

U najvećem gradu na Neretvi danas je s početkom u 16 sati počela prestižna sportsko-turistička manifestacija, 457. skokovi sa Starog mosta. Nakon ljekarskog pregleda koji je danas obavljen poznat je i broj skakača koji će se takmičiti, tradicionalno, u dvije discipline, u skokovima na glavu i na noge.

Skokovi se izvode u dvije serije
Kako nam je potvrdio Saša Oručević, portparol Kluba skakača u vodu „Mostari“ koji tradicionalno organiziraju skokove, u kategoriji skokova na glavu je 18 takmičara, a njih 15 će se za titulu najboljeg boriti u skokovima na noge. Za učešće na skokovima prijavili su se takmičari iz gotovo cijele regije.

Prema propozicijama, skokovi se izvode u dvije serije, a o najboljim će odlučivati stručni žiri sastavljen od iskusnih skakača, veterana, u čijem su sastavu Alica Jakirović, kao predsjednik, Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogičević, prenosi Avaz.

Kakav interes vlada za ovom manifestacijom potvrđuju informacije turističkih radnika, prema kojima se ovog vikenda u Mostaru tražio krevet više.

Mostar preplavljen turistima
Inače, od početka sezone Mostar je preplavljen turistima sa svih meridijana svijeta, a mnogi od njih će danas po prvi put imati priliku uživati u ovoj mostarskoj tradiciji i sjajnim izvedbama skakača koji će se u hladnu Neretvu otisnuti s jedinstvenog monumenta u svijetu, Starog mosta koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Prema procjenama organizatora na platou ispod Starog mosta, radi sigurnosti, maksimalno može biti između pet i šest hiljada posjetilaca, ali, zasigurno taj broj će biti mnogo veći, ako se računa da će oni skokove pratiti s terasa okolnih objekata, kao i Lučkog mosta.

Direktan prijenos skokova je osiguran preko FACE TV.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh