BiH

Nedim Sladić objavio važan savjet za građane BiH: ‘Poštujte upozorenja…’

Nedim Sladić, bosanskohercegovački meteorolog na svom Facebook profilu je objavio osvrt o vremenskim prilikama za naredne dane u Sarajevu.

nedim sladić - n1

Prema prognozama, novo olujno nevrijeme u Bosni se očekuje oko 17 sati.

“Poštujte upozorenja nadležnih hidrometeoroloških službi usljed prognoziranih grmljavinskih nepogoda”, napisao je Sladić na Facebook profilu.

“Pratimo olujno nevrijeme koje su u ovim trenucima nalazi nad sjeverom Italije. Isto bi za nekoliko sati, negdje iza 17h, trebalo stići do naših krajeva. Najprije na sjeverozapad Bosne, a kasnije bi zahvatilo veći dio zemlje. Donijelo bi prolazno jaku kišu, grmljavinu, jak do olujan vjetar i lokalno led. prenosi Radiosarajevo

Dok se ovo čeka da stigne do nas, u međuvremenu će se javljati rijetki i kratkotrajni grmljavinski pljuskovi kakav trenutno imamo kod Zavidovića”, navode iz BHmeteo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh