BiH

Tišina glasnija od svake riječi: Skok bez aplauza u znak suosjećanja sa žrtvama

Tradicionalnim skokom bez aplauza u organizaciji Kluba skakača Mostari, sa žrtvama genocida u Srebrenici i ove godine suosjećali su Mostar i Mostarci.

Skok bez aplauza - haber.ba

Riječ je o činu koji traje decenijama i koji se simbolično svakog jedanaestog dana jula upriliči na Starom mostu.

Iz Kluba ove godine nisu mnogo govorili, saglasni da je na današnji dan najbolje šutjeti i moliti za duše ubijenih.

Tišina je danas glasnija od bilo koje izgovorene riječi. Dok god kao klub budemo postojali prisjećat ćemo se i obilježavati dan genocida u Srebrenici, uz nadu da se to više nikada nikom neće dogoditi, ni ponoviti, poručila je u ime organizatora Adela Gosto.

Građani Mostara osim ovog tradicionlnog rituala i ove godine su uzeli učešće na Maršu mira do Potočara. Udruženje civilnih žrtava rata Mostar od nedavno je zbratimljeno sa Udruženjem “Majke Srebrenice“, čiji su predstavnici prisustvovali nedavnom obilježavanju godišnjice zločina na Uborku i Sutini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh