BiH

Kanadski Hamilton odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici

Zastava BiH je postavljena na jarboj ispred Skupštine Hamiltona u počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Kanadski Hamilton odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici - vijesti.ba

Povodom. 11. jula, dana koji je rezolucijom Kanadskog parlamenta proglašen Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, historijski zaštitni simboli Hamiltona su osvijetljeni zelenom bojom u znak odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici.

Na velikom elektronskom panou ispred Skupštine Hamiltona je napisano: “11. juli Dan sjećanja na Srebrenicu. Odajemo počast žrtvama genocida u Srebrenici”. Historijski elektronski simbol Hamiltina je uoči 11. jula u zelenoj i bijeloj boji, bojama Cvijeta Srebrenice, u čast žrtava genocida u Srebrenici. Zastava BiH je postavljena na jarboj ispred Skupštine Hamiltona u počast žrtvama genocida u Srebrenici.

U poruci bosanskohercegovačkoj zajednici u Hamiltonu gradonačelnica Andrea Horwath je napisala:

“U ime grada Hamiltona izražavam svoje najdublje saučešće bosanskohercegovačoj zajednici u Hamiltonu, ali i širom svijeta povodom 11. jula koga komemori[emo ka Dan sje’anja na \rtve genocida u Srebrenici. Danas obilježavamo 28. godišnjicu masakra u Srebrenici 1995. godine, u kojem je preko 8.000 muškaraca i dječaka Bošnjaka odvojeno od svojih porodica i ubijeno samo zato što su muslimani. Nikada nam nije bilo važnije da se prisjetimo ovih užasnih djela genocida i ponovo se opredijelimo da nikada više ne dozvolimo da se dogode ovakvi zločini”.

– Postoji samo jedan veći zločin od samog čina zločina: to je kada se o zločinu šuti. Mi nećemo da šutimo, navode iz IGK Kanada, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh