BiH

Izetbegović i Erdogan razgovarali telefonom, dogovorili sastanak u Turskoj

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonski s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Izetbegović i Erdogan su razmijenili čestitke povodom Kurban-bajrama, poželivši svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, Republici Turskoj i svijetu da ovaj veliki praznik provedu u dobrom zdravlju, miru i blagostanju.

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Dogovoreno je održavanje sastanka Izetbegovića i Erdogana u narednim mjesecima, a domaćin sastanka bit će predsjednik Republike Turske.

Posljednji put njih dvojica su zvanično telefonski razgovarali 19. februara nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku. Prije toga, u septembru prošle godine je Erdogan bio u posjeti BiH

Erdogan je bio u BiH posljednji put u septembru prošle godine kada je Izetbegovićeva SDA bila još uvijek u državnoj vlasti pa se tako sastao Izetbeogvićem kao članom rukovodstva Doma naroda BiH te Šefikom Džaferovićem kao članom Predsjedništva BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh