BiH

Banja Luka: Denis Bećirović na bajram-namazu u džamiji Ferhadija

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović sa saradnicima klanjao je bajram-namaz u džamiji Ferhadija u Banjoj Luci.

Nakon obavljenog bajram-namaza, čestitao je Kurban-bajram muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu. Dr. Bećirović je Bošnjacima, koji žive
u povratničkim naseljima u bh. entitetu RS, zaželio da dane Kurban-bajrama provedu u miru, rahatluku i toplini porodičnog okruženja.

Tokom razgovora sa povratnicima nakon bajram-namaza, dr. Denis Bećirović je istakao
važnost da se Bošnjaci vraćaju na svoja imanja u mjestima iz kojih su protjerani tokom agresije. Dr. Bećirović je poručio da je proces povratka prognanih, iako usporen i suočen sa opstrukcijama, od presudne važnosti za očuvanje cjelovite i nezavisne države Bosne i Hercegovine.

Boravkom u Banjoj Luci na bajram-namazu, dr. Bećirović je iskazao podršku Bošnjacima Bosanske krajine, u njihovoj istrajnoj borbi za stabilnu i cjelovitu domovinu Bosnu i Hercegovinu, zemlju jednakih prava za sve njene građane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh