BiH

U BiH jutros uglavnom oblačno, poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini je mala do umjerena naoblaka.

Oblačno - Nezavisne.com

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 9; Sokolac 12; Ivan-sedlo i Livno 14; Drvar, Prijedor i Široki Brijeg 15; Bugojno i Sarajevo 16; Sanski Most, Tuzla i Zvornik 17; Banja Luka, Bihać, Trebinje i Zenica 18 i Gradačac, Mostar i Neum 20.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi sa grmljavinom su najizgledniji na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh