BiH

U BiH danas sunčano vrijeme, dnevna temperatura na jugu do 27 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Nebo - InfoSvijet

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Bugojno 9, Ivan-sedlo i Zenica 11, Sarajevo i Široki Brijeg 12, Bihać i Drvar 13, Sanski Most 14, Gradačac i Tuzla 15, Livno i Stolac 16, Neum 17 i Mostar 19 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne umjeren porast oblačnosti u Bosni i na krajnjem jugoistoku Hercegovine može uvjetovati lokalne pljuskove, ponegdje praćene slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh