BiH

Još jedan projekat Udruženja “Zajedno za naš grad”: Eco – win, nagrade za najbolje učenike

Gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić uručili su nagrade najboljim učenicima u kvizu znanja o odvajanju otpada.

Udruženje građana “Zajedno za naš grad“ završilo je edukaciju u sklopu projekta ECO-WIN odvajanja otpada. U proteklih godinu dana istodobno s odvajanjem otpada u srednjim i osnovnim školama vršena je edukacija djece u 25 mostarskih škola, a zatim je urađen kviz znanja, te su izabrana tri rada koja su osvojila najviše bodova.

Svečana dodjela prigodnih nagrada učenicima koja su pokazala najbolje znanje o odvajanju otpada organizirana je jutros u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

U kvizu znanja najbolji su bili Ana Grbešić, Ivan Lukenda i Lamija Rušić, a njima su prigodne nagrade uručili gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić, te sponzor projekta ECO-WIN, Amel Tiro.

– Zahvaljujemo Ministarstvu obrazovanja HNK-a na čelu sa Rašidom Hadžovićem koje je obezbijedilo poklon pakete i bilo uz nas tokom trajanja projekta. Posebna zahvalnost prijatelju našeg udruženja koji ne dozvoljava da ijedan naš projekat prođe bez njegove podrške i pomoći – vlasniku slastičarne Dora. Svi smo doprijenijeli da djeca nauče o recikliranju otpada. Hvala i direktoru JP Deponija Mirhadu Greboviću. Zahvaljujemo na donaciji laptopa našem partneru projekta Eko život iz Tuzle, kao i našem Amelu Tiri i njegovoj porodici. Za ljepši Mostar! Idemo dalje jer volimo svoj grad, poručio je Nermin Mehić iz Udruženja “Zajedno za naš grad”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh