BiH

Bakir Izetbegović novinarki: “Prije će Vas uhapsiti nego Sebiju! Vaše je pitanje uvredljivo!”

Nakon sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske stranke (SDA), lider ove stranke Bakir Izetbegović uputio je niz neprimjerenih komentara novinarki FACE televizije Amili Idrizbegović, i to nakon postavljenih pitanja u vezi s uvedenim američkim sankcijama Osmanu Mehmedagiću Osmici te u vezi sage o diplomi njegove supruge – Sebije Izetbegović.

Bakir Izetbegović - Face

Na pitanje novinarke šta će se desiti ukoliko dođe do hapšenja Sebije Izetbegović zbog afere “diploma”, Izetbegović je odgovorio:

“Ja mislim da će prije Vas uhapsiti nego nju. Ja pretpostavljam tako. Ona ne samo da ništa nije uradila u životu da bude uhapšena… ona je pomogla da KCUS postane jedna institucija koja se zaista brine o svojim pacijentima. Ona bi faktički trebala dobiti neku zahvalnicu za taj posao. Za lopovluke i namještanje tendera trebaju biti uhapšeni. Naravno da će afera završiti u sudskim klupama. Ovakve stvari neće blatiti ovako ljude, nego će se riješiti pred sudovima. ‘Stvar’ sa Asimom i Novalićem se završava u sudskim klupama. Ovo je perverzno, bolesno stanje u kojem se pokušava isključiti patriotsko jezgro, ali im to neće ići”, kazao je lider SDA.

Kolege iz drugih medija reagovale su na navode, nazvavši ih apsurdom, na šta je Izetbegović odgovorio da je “sve moguće i da je apsurd upravo to da se jedna ugledna doktorica i profesorica hapsi”.

Kolegica je ponovila da se Sebiji Izetbegović osporava magistarski studij i doktorat, na šta je Izetbegović odgovorio: “Pazite, sutra i Vi možete biti optuženi.” Na ove optužbe, novinarka je istakla kako je ona legalno završila fakultet, te je Bakir odgovorio da je i “Sebija legalno završila fakultet”.

Na upit kolegice zašto onda ne pokaže diplome i svu potrebnu dokumentaciju, Izetbegović je odgovorio: “Pa pokazala je sve! Nije njeno da pokazuje; to treba Medicinski fakultet da dokazuje. Ako se etabliraju ovakve stvari, svi mogu doći na red! Tri indeksa smo nekako uspjeli naći – pokazali smo ih. Pokazali smo sva ta dokumenta; sve je dokumentovano već u javnosti, a bit će i pred sudom, naravno.”

Na pitanje da li misli da će i on završiti na američkoj crnoj listi, Izetbegović je odgovorio da je to pitanje “uvredljivo”.

“Na osnovu čega da ja završim na crnoj listi? Samo me pitate uvredljive stvari”, nastavivši ovako:

“Šta ako jednog dana Vas optuže za lopovluk, za nešto? Ne treba postavljati takva pitanja, hipotetička, koja nose jednu negativnu konotaciju. U vezi sa samom crnom listom, to su presude. Zalijepe vam na čelo etiketu. Šta ako sutra Vas optuže za lopovluk ili pedofiliju i onda vam bez ikakvih dokaza zalijepe jednu takvu etiketu? To se ne treba raditi! HDZ je blokirao Federaciju, a ne SDA”, kazao je na samom kraju Izetbegović.

Tokom rasprave, Izetbegović je novinarima poručio kako je njegov otac, kao i SDA, “hrabro branio i odbranio ovu zemlju”. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh