BiH

Učenici Koledža u Mostaru donirali kosu za izradu perika za oboljele od raka

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru u saradnji sa kolegama iz Srednje politehničke škole, uspješno su proveli akciju “Bald for a Cause“, podržavajući udruženja “Novi pogled“ i “Srce za djecu“.

Riječ je o akciji podrške osobama oboljelim od raka dojke i njihovim porodicama tokom i nakon liječenja. Organizatori ističu kako su nastojali podići svijest stanovništva o značaju brige o zdravlju, prikupljajući novac za liječenje i kosu za izradu perika.

Kosa koju su donirali će biti usmjerena Udruženju “Srce za djecu“ iz Sarajeva i namijenjena za projekat “Moja kosa – tvoja kosa“. Učešće je uzelo 40 učenika, a akciju je realizovala Srednja politehnička škola čiji su profesori i učenici Frizerskog smjera šišali učenike Koledža. Učenici se educiraju da cijene različitosti, istovremeno promovišući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje.

Novi Pogled je udruženje koja djeluje na području Hercegovine od 2003, sa sjedištem u Mostaru. Misija je psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, te podizanje svijesti u zdravoj populaciji o značaju brige o zdravlju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh