BiH

ZVIJER S ISTOKA STIGLA I U BIH: Nedim Sladić prognozira gdje će najviše snijega pasti u ovom naletu zime

Najavljivana “zvijer s istoka”, nalet zime koji će obilježiti kraj februara, u Bosnu i Hercegovinu je stigla u subotu u večernjim satima.

U dijelovima zemlje izdat je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina. Iz Hidrometeorološkog zavoda pozvali su građane da poduzmu mjere opreza.

Poduzmite mjere opreza i pratite poslijednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama – navode iz FHMZ-a.
Padavine i hladnije vrijeme najavljene su i za početak naredne sedmice.

Oglasio se i Sladić

Meteorolog Nedim Sladić objavio je kako veći dio države očekuje snijeg. On je na svom Facebook profilu objavio i grafiku koja pokazuje gdje će najviše padati.

Do ponedjeljka ujutro, najviše snijega očekujemo na prostoru Krajine – napisao je Sladić.

Zbog novih snježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, jutros se vozi po zasniježenom kolovozu, kažu iz BIHAMK-a. Posebno se skreće pažnja na puteve na području Unsko-sanskog kantona, kao i na šire područje Srebrenika, Gradačca, Olova, Kladnja i Skender Vakufa. A zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje i na putevima: Donji Vakuf-Turbe (Komar), Tarčin- Bradina (Ivan Sedlo), Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj).

Upozorenje vozačima

U tim krajevima na dionicama u višim predjelima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.

Zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh