BiH

Pripadnik FUCZ-a udomio mačku spašenu iz ruševina u Turskoj

Kako je rekao, mačka je dobila ime po djevojčici Alejni koja je nakon više od 248 sati pronađena ispod ruševina.

Pripadnik FUCZ-a sa mačkom. Screenshot / BHRT

Sabahudin Spahović, vođa USAR tima FUCZ-a koji je u Turskoj pomagao u spasilačkoj misiji, usvojio je mačku iz Turske koja je zajedno s njim stigla u Sarajevo.

Kako je rekao, mačka je dobila ime po djevojčici Alejni koja je nakon više od 248 sati pronađena ispod ruševina.

– Zajedno sa mojim kolegama pred sam polazak iz Republike Turske, iz misije spašavanja, našli smo macu koja je bila jako uplašena – rekao je Spahović za BHRT.

Podsjetimo, pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – USAR tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Gorske službe spašavanja Federacije BiH, jučer su se vratili iz Turske.

Oni su u proteklim danima učestvovali u spasilačkim misijama u Hataju nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh