BiH

U regiji smo najpametniji: Pogledajte listu ‘najglupljih’ zemalja na svijetu

Portal The Top Tens je objavio listu gdje su njihovi korisnici glasali za najgluplje zemlje svijeta, a dok su Hrvatska i Srbija u prvih deset, Bosna i Hercegovina je zauzela 18. mjesto.

Hrvatska zastava - Twitter

Hrvatska je na kraju, s 18 posto glasova, zauzela prvo mjesto na ovoj listi. Komentari ispod naših zapadnih susjeda nisu ih štedili, nazivajući stanovnike Hrvatske fašistima, rasistima, te čak i nacistima.

Naši istočni susjedi, Srbija, zauzimaju četvrto mjesto. Komentari za Srbiju uključuju kritike njihovih lidera, koje ismijavaju zbog komentara kako je srbijanski gen prisutan u cijeloj regiji iako je samo dokazano da je ta brojka 15 posto, te kritike podrške Vladimiru Putinu i Rusiji.

Naša zemlja se može pohvaliti 18. mjestom. Imamo dva posto glasova za najgluplju naciju na svijetu, a komentar kaže kako su ljudi u BiH ispunjeni mržnjom i kako vole da pričaju jedni drugima iza leđa.

U top deset se, osim Hrvatske i Srbije, nalaze SAD, Sjeverna Koreja, Somalija, Centralna Afrička Republika, Južni Sudan, Ujedinjeno Kraljevstvo, Haiti i Iraq. prneosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh