BiH

Stanje u Konjicu se dovodi u red, vodostaji Neretve na srednjem nivou

Husein Hodžić iz Civilne zaštite Konjic, govoreći o poplavama koje su zadesilo taj grad i okolno područje, kazao je da je danas stanje puno bolje, jer padavine nisu obimne. 

Husein Hodžić - n1

“Tokom noći je bilo puno posla. Došlo je do plavljena dijela saobraćajnice regionalnog puta od Orašja do Hotela Garden City gdje su se u kratkom vremenu izlili potoci koji se ulijevaju u Neretvu. Poplavilo je nekoliko vozila, vatrogasci su reagovali i spašavali ljude iz vozila, na sreću nije bilo žrtava”, rekao je Hodžić.

Stanje se sada dovodi u red i putni pravac prema Glavatičevu, dodaje Hodžić, uskoro će biti pušten u punom kapacitetu.

“U Orašju smo imali dva klizišta, došlo je do ulijevanja vode u prizemne prostorije i napravljena je materijalna šteta”, rekao je Hodžić.

Vodostaji Neretve su sada na srednjem nivou. Meteorolozi ponovo najavljuju padavine u drugom dijelu dana i u večernjim satima. Danas na Štabu civilne zaštite donesena je odluka da mehanizacija bude raspoloživa u svakom trenutku, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh