BiH

EU: Dodjela odlikovanja Putinu žalosna i pogrešna

Glasnogovornik visokog predstavnika Evropske unije Peter Stano je u Briselu na redovnoj press konferenciji Evropske komisije komentarisao današnje obilježavanje neustavnog Dana RS..

Peter Stano - EU Screenshot

Glasnogovornik visokog predstavnika Evropske unije Peter Stano je u Briselu na redovnoj press konferenciji Evropske komisije komentarisao današnje obilježavanje neustavnog Dana RS, kao i dodjelu odlikovanja ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Stano je poručio kako se mora poštovati odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je Dan RS proglasio neustavnim. Komentarišući odluku predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika da odlikuje ruskog predsjednika Vladimira Putina, Stano je rekao da je ta odluka žalosna i pogrešna.

Stano je dodao kako je užasno što nagrađuje političara koji naređuje uništavanje i ubijanje.

– U EU nema mjesta odlikovanju i nagrađivanju političara koji nalažu uništavanje susjedne države i ubijanje njenog naroda. Ova odluka RS je užasna i pogrešna. Dodik jako dobro zna očekivanja EU i njenih država članica. I zna dobro šta BiH i njeni političari trebaju uraditi na EU putu – rekao je Stano.

Dodao je kako je Dodik vrlo svjestan odbacivanja EU i njenih država članica, svake retorike podjela koje narušavaju jedinstvo, teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

– U Banjoj Luci jako dobro znaju naše stavove – istakao je Stano, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh