BiH

Napreduje izgradnja luksuznog kompleksa iznad Sarajeva

Za Roof Gardens, luksuzni stambeno-poslovni objekat koji se prostire iznad Sarajeva (na Trebeviću) na 30 hiljada m2, malo ko nije čuo, a i teško ga je ne uočiti… Radovi su počeli u martu prošle godine, a završetak je planiran u junu 2024.

Sada je objavljen i najnoviji video koji pokazuje kako napreduju radovi i kakvo je trenutno stanje na gradilištu…

Roof Gardens imat će 125 stanova, veličine od 27 pa sve do 426 m2 i 12 poslovnih prostora, podsjeća Avaz.

Stanovi su koncipirani tako da gledaju na grad ili na gustu crnogoričnu šumu koja se prostire iza kompleksa, a posebna prednost je privatnost svakog stana i prostrani prozračni prostori tako da svi kupci mogu uživati u miru i tišini svog doma sa fantastičnim pogledom.

Kompanija tvrdi da Roof Gardens predstavlja novu, zlatnu sarajevsku tabiju koja čuva tradicionalne, urbane i kulturne vrijednosti grada nad kojim zaštitnički lebdi.

– Ono što dodatno i posebno karakteriše Roof Gardens je centralni trg sa amfiteatrom koji će se prostirati na 6.000 m2 i kao srce našeg kompleksa će biti mjesto susreta, druženja, filmskih projekcija, koncerata i drugih sadržaja. Naš cilj je između ostalog, da kroz sadržaje Roof Gardensa kreiramo novu kulturnu scenu Sarajeva i cijele regije – naveo je jednom prilikom Asim Kulenović, projekt menadžer investicijske kompanije XYLLION.

Iz kompanije ističu i da će wellness i spa centar u sklopu Roof Gardens kompleksa biti jedinstven u BiH, na površini od 2.000 m2 i bazenom dugim 25m koji će imati plažu na terasi sa pogledom na Sarajevo i Bjelašnicu.

Na ovaj način stanarima će biti omogućeno potpuno opuštanje u svakom momentu, a pored umirujućeg interijera i ambijenta, bit će dostupni dodatni sadržaji za njegu i zdravlje tijela, kao i moderno koncipiran i opremljen fitness centar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh