BiH

Hiljade Sarajlija i turista dočekali Novu godinu uz Dubiozu kolektiv i spektakularan vatromet

Prisutni su 2023. godinu dočekali uz poznate hitove Dubioze kolektiv koja je na binu izašla u 23 sata

Sarajevo-Nova-godina

Hiljade građana i turista uz spektakularan koncert ispred Vječne vatre u Sarajevu, gdje je upriličen javni doček, ušlo je u 2023. godinu.

Sarajlije i brojne posjetioce u Novu godinu uvela je poznata bh. grupa Dubioza kolektiv.

Sarajevo-nova-godina1


Prisutni su 2023. godinu dočekali uz poznate hitove Dubioze kolektiv koja je na binu izašla oko 23 sata.

Novogodišnji spektakl ispred Vječne vatre počeo je već u 20.30 sati kada je prisutne zabavljao DJ Nenad Kovačević.

Sarajlijama i gostima sretnu Novu godinu zaželjeli su Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, i Johann Sattler, specijalni predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, nakon čeka je uslijedio spektakularan vatromet.

Odlična praznična atmosfera na ulicama Sarajeva mogla se osjetiti tokom cijelog dana prije samog koncerta i zajedničkog dočeka Nove godine, a ulice, kafići i restorani bh. prijestolnice bili su krcati.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH i Turističke zajednice KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh