BiH

Misija OSCE-a u BiH i FUP potpisali protokol o provedbi projektnih aktivnosti iz SALW projekta

U prostorijama Federalne uprave policije održan je sastanak predstavnika Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Zamjenika direktora Federalne uprave policije sa saradnicima.

protokol - FUP

Na sastanku je potpisan protokol o provedbi projektnih aktivnosti iz SALW projekta.

Sastanku i potpisivanju protokola su prisustvovali predstavnici Misije OSCE-a u BiH, Andrei Sarban, SALW Projektni Menadžer i Jasmin Selimović, Nacionalni projektni službenik. Potpisnici protokola su Susan Penksa, šefica Odjela za sigurnosnu saradnju u Misiji OSCE-a u BiH i Ensad Korman Zamjenik direktora Federalne uprave policije.

Tokom sastanka predstavljeni su projekti, kao i naredni koraci vezani za implementciju ciljeva.

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini je ključni partner za pitanja koja se odnose na malo oružje i lako naoružanje (SALW), s obzirom na dugogodišnje prisustvo u Bosni i Hercegovini i višedimenzionalni, programski zasnovan pristup sigurnosnim pitanjima.

Projekt je izrađen na temelju zahtjeva Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i u koordinaciji sa svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh