BiH

Ambasador SAD Majkl Marfi podržao rad Tužilaštva BiH u istragama povezanim sa Sky aplikacijom

Kajganić je upoznao ambasadora Marfija, sa radom i aktivnostima Tužilaštva BiH, planiranim koracima u jačanju vladavine prava i sigurnosti u BiH, te se zahvalio za podršku koju SAD pružaju u radu institucija za provođenje zakona

Majkl Marfi posjetio Tuzilaštvo BiH -tužilaštvo BiH

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, sastao se sa ambasadrom Sjedinjenih Američkih Država Majkl Marfi (Michael Murphy).

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini, kao i procesuiranju predmeta iz nadležnosti Tužiteljstva BiH, u koje spadaju predmeti za organizovani kriminal, međunarodni i prekogranični kriminal, korupciju, terorizam, ratne zločine, kao i nezakonitosti povezane sa izbornim procesom i druga krivična djela.

Glavni tužilac Kajganić, upoznao je ambasadora Marfija, sa radom i aktivnostima Tužilaštva BiH, planiranim koracima u jačanju vladavine prava i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, te se zahvalio za podršku koju Sjedinjene Države pružaju u radu institucija za provođenje zakona, od samog osnivanja Tužilaštva BiH, 2003. godine, pa sve do danas.

Ambasador Marfi, istakao je važnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine, kao dijela pravosudne zajednice u BiH, od kojeg javnost i građani očekuju uspostavljanje vladavine prava i zakona, te izrazio podršku naporima u procesuiranju svih nezakonitosti koje ugrožavaju sigurnost građana, uključujući predmete organizovanog međunarodnog kriminala, predmete sa Sky i Anom aplikacijama, kao i predmete visoke i srednje korupcije.

Na sastanku je dogovoreno da će se partnerstvo i saradnja u jačanju vladavine prava nastaviti i u budućnosti. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh