BiH

Rusija će podržati produženje misije EUFOR-a u BiH

Rusija će podržati produženje misije “Altea” u Bosni i Hercegovini, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik…

Rusija će podržati produženje misije “Altea” u Bosni i Hercegovini, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, istakavši da će Republika Srpska ostati u fokusu pažnje i na najvišem nivou, u vezi s razgovorima u Ujedinjenim nacijama o ovom pitanju.

Dodik je na svom “Instagram” profilu napisao da je od ruskog predsjednika Vladimira Putina tokom jučerašnjeg sastanka u Moskvi zatražio da Rusija podrži produženje ove misije EUFOR-a u obliku u kojem je i do sada bila prisutna, s čime se Putin saglasio, navodeći da ruska strana “neće praviti problem ukoliko ne bude nekih skrivenih namjera o proširenju mandata”.

On je naveo da je iskoristio priliku da još jednom ponovi da u Bosni i Hercegovini ne postoji jedinstven stav o uvođenju sankcija Rusiji, istakavši da zbog toga one ne mogu biti sprovedene.

“Za nas je najvažnije da smo ostali neutralni i da Rusija uvažava ono što Republika Srpska misli i radi u gotovo nemogućim okolnostima, okružena stalnim pritiscima i unutrašnjim podmetanjima”, dodao je Dodik, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh