BiH

Predsjednik Židovske općine Mostar: Borba protiv antisemitizma i ksenofobije daleko je od kraja

Pritom je istakao kako u Židovskoj općini Mostar vjeruju da pojedinci koji su počinili ovaj zločin ne predstavljaju građane Mostara niti narode Bosne i Hercegovine

Predsjednik Židovske općine Mostar Amir Gros Kabiri (Gross) izjavio je u petak povodom jutrošnjeg incidenta u kojem je na zidu “The Hub of Fine Arts” sprejom ispisan kukasti križ, kako je to dokaz da je borba protiv antisemitizma i ksenofobije daleko od kraja.

– Rano danas, na zidu The Hub of Fine Arts sprejom je ispisan kukasti križ. Ovaj čin, koji predstavlja, ni manje ni više nego zločin iz mržnje, dokaz je da usprkos pozitivnim koracima koji su napravljeni u posljednje vrijeme, borba protiv antisemitizma i ksenofobije su daleko od kraja – poručio je Kabiri.

Pritom je istakao kako u Židovskoj općini Mostar vjeruju da pojedinci koji su počinili ovaj zločin ne predstavljaju građane Mostara niti narode Bosne i Hercegovine.

– Mi se ne damo pokolebati i nastavit ćemo punom snagom doprinositi zajednici u oblastima kulture, sporta, privrede i obrazovanja – naglasio je Kabiri.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh