BiH

Ekstremne vrućine u Mostaru: Ulice puste, živa na termometru pokazuje 42 stepena

Toplotni val pogodio je Bosnu i Hercegovinu, a živa na termometru na jugu zemlje ide i iznad 40 stepeni Celzijusa, pa se građani ne izlažu suncu osim prijeke potrebe.

Mostar - Klix

To uostalom savjetuju i ljekari, koji preporučuju izlaske do 10 sati ujutru i nakon 17 sati popodne.

Danas oko 13 sati ulice Mostara bile su puste. U Starom gradu manji broj turista, koji su osvježenje tražili i u hladnoj Neretvi.

Na platou kod Koski-Mehmed pašine džamije termometar je pokazivao 42 stepena Celzijusa oko 13 sati. Ljekari su stanovništvu savjetovali i da oblače laganiju, pamučnu odjeću, da konzumiraju tečnost koja nije gazirana ili alkoholizirana, te da unose hranu koja nije masna i pečena.

Nažalost, vremenske prilike u Hercegovini pogoduju požarima koji bukte već desetak dana. Gorjelo je u Čapljini, Čitluku, Konjicu, a od nedavno i na Blidinju. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh