BiH

Džaferović posjetio Međunarodni krivični sud

Nakon sastanka u Međunarodnom sudu pravde predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je posjetio Međunarodni krivični sud gdje je imao odvojene sastanke sa Piotrom Hofmanskim, predsjednikom Suda, i sa zamjenicima glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda Mamme Niangom i Nezhat Shameemom.

Šefik Džaferović - Međunarodni sud BiH

Tokom razgovora Džaferović je iskazao punu podršku Bosne i Hercegovine Međunarodnom krivičnom sudu i vrijednostima i principima međunarodnog prava.

Istaknuo je da primjer Bosne i Hercegovine pokazuje sav značaj rada međunarodnih pravosudnih institucija kao instrumenta za osiguranje trajnog mira i stabilnosti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH iskazao je spremnost Bosne i Hercegovine da u okviru svojih mogućnosti doprinese radu Međunarodnog krivičnog suda, te iskazao posebno zadovoljstvo zbog značajnog broja naših stručnjaka koji već rade u Međunarodnom krivičnom sudu. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh