BiH

Hiljadu mladih na iftaru ispod Starog mosta

Omladinski iftar ispod Starog mosta koji tradicionalno organizuju Medžlis Islamske zajednice Mostar i Info-servis za mlade, nakon dvije godine pauze zbog pandemije, ponovo je upriličen na platou ispod ovog spomenika. Prisustvovalo je više od hiljadu postača, što je prema riječima Nedima Honde, koordinatora Info-servisa rekordan broj vjernika.

Iftar pod Starim mostom / PR - Haber.ba

– Ukupno se prijavilo 1.100 postača. Organizovali smo prijave, jer tokom prethodna dva ramazana nismo organizovali iftar zbog mjera i preporuka koje su se odnosile na COVID 19. Ovaj iftar namijenjen je omladini, a u noći Kadra ćemo organizovati također iftar na Musali. Ranijih ramazana isti je organizovan na stadionu u Sjevernom logoru. Većina prisutnih su iz Mostara, a imamo i goste iz Konjica, Jablanice i Stoca, koji su nas ranije pozivali na iftare, izjavio je koordinator Info-servisa za mlade Nedim Hondo.
Omladinski iftar ove godine je organizovan u sklopu manifestacije Dani ramazana, čiji je suorganizator i Grad Mostar.

Iftar ispod Starog mosta / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh