BiH

U BiH 45 novozaraženih koronavirusom, preminule tri osobe

Na području entiteta Federacija BiH još jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini zaraza koronavirusom (SARS-CoV-2) potvrđena je kod 45 osoba, a zabilježena su tri smrtna slučaja od posljedica, javlja Anadolu Agency (AA).

U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 607 uzoraka, od kojih je 31 pozitivan na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

Do sada su testirana ukupno 1.246.073 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 250.159 osoba.

U protekla 24 časa u entitetu Federaciji BiH prijavljen je jedan smrtni ishod i to u Zeničko-dobojskom kantonu, dok je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8 860.

U pоsljеdnja 24 časa u laboratorijama u entitetu Republika Srpska izvršeno je testiranje 169 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 12 osoba. Radi se pet muškarca i sedam žena, među kojima su tri mlađe, šest srednje i tri starije životne dobi.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su dva smrtna slučaja, a radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi.

Do sada je u RS-u potvrđeno 111.900 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.353 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 420.878 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 22, a na respiratoru je jedna osoba.

U Brčko distriktu Bosne i Hercegovine danas su registrovana dva nova slučaja zaraze virusom korona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh