BiH

Baerbock objavila simboličnu poruku na Instagramu nakon posjete Predsjedništvu BiH

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock održala je niz sastanaka s bh. zvaničnicima tokom današnje posjete Bosni i Hercegovini na kojima je prenijela stavove njemačke vlade.

Annalena Baerbock - Federalna.ba

Svoju posjetu glavnom gradu BiH Baerbock je zabilježila i nizom storyja, koje je objavila na društvenoj mreži instagram i na kojima je zabilježila najvažnije trenutke.

Posebno je zanimljiv story nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH. Poruka koja stoji uz fotografiju sastanka sa Dodikom, Džaferovićem i Komšićem ne ostavlja mjesta sumnji opredjeljenju Njemačke da osigura mir i stabilnost u BiH, ali i da kazni one koji to narušavaju.

Kao najvećem bilateralnom donatoru Bosne i Hercegovine, jasno nam je da ćemo podržati samo one koji su posvećeni jačanju zemlje“, napisala je Baerbock u opisu fotografije sa sastanka u Predsjedništvu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh