BiH

U Bosni danas oblačno sa snijegom, u Hercegovini sunčano

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 11 stepeni

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, u većem dijelu Hercegovine sunčano, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Glavnina snježnih padavina je u jutarnjim satima. Tokom dana povremeno će padati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko dva stepena.

U srijedu pretežno sunčano vrijeme se prognozira na području Krajine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus jedan stepen, na jugu do četiri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam stepeni, na jugu do 12.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva magle može biti po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus jedan stepen, na jugu do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh