BiH

Ministrica Turković odgovorila Lavrovu: Ako ima informacije neka ih podijeli sigurnosnim službama

Lavrov je gostujući na RT televiziji rekao da je Zapadni Balkan leglo kriminala, terorizma i dilera droge

Bisera Turković - Twitter

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković prokomentarisala je navode ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova da posjeduje informacije da su plaćenici iz Bosne i Hercegovine, Albanije i sa Kosova otišli u Ukrajinu.

– Mi ćemo uputiti službeni upit Ambasadi Rusije u Sarajevu u vezi sa ovom izjavom. Ako gospodin Lavrov ima neke informacije o takvim aktivnostima u BiH nadam se da ih je i prije nego što ih je javno objavio podijelio sa našim sigurnosnim službama. Zvaničnici bi trebali u javnosti iznositi samo provjerene informacije. Posebno kada govore o drugim državama i posebno kada je u pitanju sigurnost ili stabilnost – poručila je Turković.

Podsjećamo, Lavrov je gostujući na RT televiziji rekao da je Zapadni Balkan leglo kriminala, terorizma i dilera droge.

– To je mjesto za regrutaciju plaćenika koji učestvuju u sukobima koji se postepeno raspiruju, uključujući i Sjedinjene Američke Države. Postoje informacije da se plaćenici regrutiraju na Kosovu, u Albaniji i Bosni i Hercegovini, a onda šalju u Donbas, kako bi, između ostalog, Rusiju izbacili iz ravnoteže – kazao je Lavrov. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh