BiH

Nakon pet mjeseci u pritvoru, Zeljković na slobodi

Branislav Zeljković, bivši direktor Instituta za javno zdravstvo RS, noćas, posle ponoći je izašao iz pritvora.

Branislav Zeljković - Faktor.ba

Tu informaciju za N1 je potvrdio je Zeljkovicev advokatsku tim koji čine poznate advokatice Jasminka Jovišević i Jadranka Ivanović.

Jovišević je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdila da je njen branjenik Zeljković izašao na slobodu, odakle će se braniti u nastavku sudskog procesa.

“A što je bio u pritvoru, pričaćemo”, kratko je prokomentarisala banjalučka advokatica.

Zeljković je uhapšen 16. septembra, a pritvor mu je produžavan u više navrata, ukupno je trajao pet mjeseci.

Iz njegove stranke Ujedinjena Srpska smatrali su da je po srijedi politički obračun. Branislav Zeljković tereti se za zloupotrebu službenog položaja u dva odvojena slučaja.

Prema navodima tužilaštva, osumnjičeni je privatnim firmama „Procontrol“ i „Travel for fun“ u vlasništvu takođe osumnjičenih Slavka Bojića i Saše Markovića obezbijedio zaradu od oko 790.000 maraka, a za koji je ujedno oštećen budžet Republike Srpske.

Inače, Slavko Bojić juče je oko 17.00 h napustio zatvor “Tunjice” nakon što mu je formalno istekla mjera pritvora koju mu je odredio Okružni sud u Banjaluci.

Istraga se vodi i protiv Dragana Dubravca, ali i direktora dobojske bolnice Mladena Gajića, te vlasnika preduzeća ARMS sistemi Vladimira Vuletića.

Terete se za zloupotrebe u vezi javnih nabavka u korona krizi, zaštitnih odjela i maski, termalnih kamera.

Sumnja se da su višestruko uvećavali cijene, a da dio robe nije bio adekvatan za medicinsku upotrebu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh