BiH

Dodik: Zakon o formiranju VSTS RS u martu, rok za početak rada 90 dana

“Republika Srpska sigurno neće odustati od formiranja Visokog sudskog i tužilačkog savjeta”, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik - N1

Prijedlog zakona o VSTS ići će u javnu raspravu, a kada je riječ o zahtjevu iz Sarajeva da interveniše visoki predstavnik, Dodik je ponovio ranije izrečene stavove da njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti BiH te da Republika Srpska ne priznaje njegove bilo kakve odluke. Naveo je kako je opozicija u RS protiv svega, pa i ovog zakona. Istakao je kako je zakon u javnoj raspravi.

“SNSD i ja ću se lično založiti da vrijeme implementacije tog zakona bude 90 dana. Za 90 dana treba da raspišemo konkurs, imenujemo novi VSTS, pripremimo sve i kad se zakon usvoji, negdje u martu, biće 90 dana rok da on uspostavi svoje funkcionisanje”, istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da Republika Srpska iz budžeta izdvaja sredstva za finansiranje pravosudnih institucija u RS.

“Oni koji ne budu poštovali odluke Republike Srpske moraju da znaju da neće biti finansirani iz budžeta RS”, rekao je Dodik. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh