BiH

Početak sedmice donosi naoblačenje praćeno kišom koja će u višim predjelima preći u susnježicu i snijeg

U jutarnjim satima i dalje će se zadržati minusi

Nakon današnjeg pretežno sunčanog vremena, početak sedmice donosi naoblačenje praćeno kišom koja će u višim predjelima preći u susnježicu i snijeg, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje bi u drugom dijelu dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg.

U noći na utorak i u nizinama bi kiša prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa.

U utorak, u Bosni prije podne sa snijegom ili susnježicom. Padavine neće biti obilne. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini se očekuje razvedravanje u jutarnjim satima.

Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će poslije podne oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni Celzijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh