BiH

Mijatović o obilježavanju neustavnog dana RS: 30 godina srpskih milionera i sirotinje u BiH

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović se oglasio na Facebooku gdje se osvrnuo na neustavni dan RS, kojim će manji bh. enitet sutra proslaviti 30 godina postojanja.

Vojin Mijatović - Vijesti.ba

RS izolovana od svega

Mijatović je svoje obraćanje na Facebooku počeo sa simboličnim brojem 30, kako je naveo, 30 godina srpskih milionera i sirotinje u Bosni i Hercegovini.

– Danas ću se baviti RS potpuno izolovano od svega, ovo sve za radi istine i pozicije 5 posto srpskih milionera i 95 posto srpske sirotinje, te bih molio Bošnjake i Hrvate da se suzdrže komentara na nacionalnoj osnovi, jer ovo je čist “srpski post”, post “srpske realnosti – naveo je Mijatović, te nastavio:

– RS je jedan od dva entiteta u sklopu BiH koja je pravnoformalno nastala na dan potpisa Dejtonskog mirovnog sporazuma kada je dobila međunarodno priznanje kao entitet unutar međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine. Do tada RS nije imala status u međunarodnom pravu dok je Republika Bosna i Hercegovina bila članica Ujedinjenih Nacija.

Kako je počeo rat dobili smo prve srpske milionere

Ovo je pravno historijska činjenica i jedina istina, treba samo pročitati sve, bez obzira na činjenicu da je RS postojala tada kao oblik samo organizovanja prvo kao Republika srpskog naroda u BiH, a tek onda kao RS, ali bez međunarodnog priznanja.

Kako je počeo rat u BiH tako smo dobili prve srpske milionere, mahom su to bili ljudi koji su pre rata bili na najnižim lestvicama društva, ali valjda spremniji za rat od pameti i intelegencije koja je bježala širom sveta, ova grupa najgorih među nama na švercu nafte, cigara, brašna, alkohola, oružija i teritorija postaju milioneri – rekao je Mijatović.

– Ti isti tada već gospodari života i smrti postaju moćnici koji pod srpskom zastavom i otetim porodičnim bogatstvima bošnjaka i hrvata postaše elita, dok je sirotinja ginula pod istom zastavom za njihove milione. Nakon rata ti isti najgori među nama postadoše “privrednici” i “političari”. Dođe nam brzo tranzicija i privatizacija, pa ti isti srpski milioneri kroz privatizaciju opljačkaše ono malo što je ostalo srpskoj sirotinju što nije srušeno i pokradeno u ratu.

Sutra srpski milioneri slasve 30 godina svoje moći

Kako su išle postratne godine, srpski milioneri postajaše sve bogatiji i bahatiji, a srpska sirotinja sve siromašnija i sve pokornija. U toj atmosferi 600 000 srpske sirotinje napusti RS u poslednjih 15 godina, a srpski milioneri samo jačaju kupujući njihovi zemlju i porostor u društvu.

Sutra srpski milioneri slave 30 godina svoje moći, 30 godina otimanja i kriminala, 30 godina svoje pozicije u društvu koju nikad ne bi imali da nije došlo do rata u BiH.

Sutra je 30 godina naše srpske propasti, izolacija od strane civilizacije i sveta, sutra je 30 godina od kad nas vode najgori od nas. Kao što je u ratu sirotinja ginula za kriminalce, tako će i sutra sirotinja aplaudirati kriminalcima i sve pod srpskom zastavom. Evo nema ni bosnjaka ni hrvata u ovom postu i neka me neko demantuje činjenicama da ovo nije realnost naše propasti – poručio je Mijatović. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh