BiH

Komšić: Ako vlasti RS-a ovako nastave, na kraju će se morati odgovoriti silom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić najavio je da će biti podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica, nakon što je u Službenom glasniku Republike Srpske (RS) objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.

Željko Komšić - Avaz.ba

Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen je sinoć u “Službenom glasniku Republike Srpske”, a potpisala ga je predsjednica RS-a Željka Cvijanović 23. decembra. Ovaj zakon na snagu će stupiti za šest mjeseci.
“Bit će podnešena krivična prijava protiv odgovornih lica. Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice”, rekao je Komšić za Klix.ba

Prema njegovim riječima, sada je, više nego ikad, na potezu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Ako se ovo nastavi, sutra će se isto desiti i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom”, kazao nam je Komšić.

Ako se ne odgovori, dodao je, to će značiti da se “pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom”.

Podsjetimo, u oktobru ove godine Narodna skupština Republike Srpske izglasala je Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima. Nakon toga je 1. novembra Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS donio Odluku o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda u pomenutom zakonu te 8. novembra tu odluku i obrazložio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh