BiH

Govedarica: Djeluje kao da HDZ pokušava da se izvadi iz problema

Evidentno je da oni sada tu pokušavaju da naprave novu poziciju, kako bi opravdali sebe jer su imali očigledno jedan ozbiljan pritisak hrvatske javnosti i javnosti iz FBiH, rekao je Govedarica

Vukota Govedarica - SDSrs.com

Poslanici odnosno izabrani predstavnici iz RS imaju usaglašen stav po pitanju održavanja sjednice, rekao je gostujući u emisIji BHT1 uživo,član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica.

Praktično nema nikakvog dogovora, nikakvog pomaka vezano za sve ono što je izazvala kriza, dodao je on.

– Očekivano je bilo da poslanici iz RS neće prisustovati sjednici. Pomalo iznenađuje reakcija HDZ-a. Djeluje kao da HDZ pokušava da se izvadi iz problema u kojem se našao, imajući u vidu da su svojevremeno prije 10-ak dana podržali inicijativu da se odluka Valentina Incka, visokog predstavnika u BiH, stavi van snage. Evidentno je da oni sada tu pokušavaju da naprave novu poziciju, kako bi opravdali sebe jer su imali očigledno jedan ozbiljan pritisak hrvatske javnosti i javnosti iz FBiH – rekao je Govedarica.

Naglasio je da je potreban dijalog, ukoliko je stalo do rješenja, a ako nije stalo do rješenja onda najvjerovatnije dijaloga neće biti, ili će dijaloške rasprave biti jalove što svakako ne vodi ničemu, kazao je. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh