BiH

Janša o sastanku s Dodikom: Budućnost u punom suverenitetu BiH

Nakon radne večere sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Ljubljani , na Twitteru se oglasio premijer Slovenije Janez Janša.

Janša i Dodik - Twitter

On je kratko naveo o čemu je razgovarao sa Dodikom. Istakao je da je sa Dodikom imao sadržajni razgovor o situaciji u BiH.

“Teritorijalni integritet i poštovanje postojećeg ustavnog poretka, vodeći računa o istim pravilima za sve, temelj za suživot njenih naroda i rješavanje trenutnih dilema. Budućnost u punom suverenitetu BiH i članstvu u #EU“, naveo je Janša na Twitteru.

Ranije je Dodik saopštio kako je upoznao slovenačkog premijera o opredijeljenosti “Republike Srpske za očuvanje Dejtonskog sporazuma i vraćanja nadležnosti koje su u skladu sa ovim sporazumom i Ustavom BiH”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh