BiH

Vozači, pažnja, izlijevanje vode: Ovi putevi pored Sarajeva su zatvoreni

Nivo vode ispod petlje Butile u stalnom je porastu. Postavljena su vanredna ograničenja brzine i preusmjeravanja, jer se očekuje da bi moglo doći do skorog izljevanja vode na autocestu A1, saopćili su iz BIHAMK-a u redovnom izvještaju o stanju na cestama.

Zagreb/poplave - Radiosarajevo.ba

Dodaju da je saobraćaj, zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen na dionici magistralnog puta Rajlovac-Vogošća.

Na dionici Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, dok se saobraćaj autobusa i teretnih vozila odvija preko Romanije.

Obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Visoko- Ilijaš, u mjestu Čekrekčije.

Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Stupa, Bačića, Otesa i Dobroševića) zbog vode na kolovozu, prenosi Radiosarajevo.

Očišćeni su odroni na putevima Jablanica-Blidinje i Konjic-Boračko jezero uspostavljeno saobraćanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta. Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic-Jablanica-Mostar.

“Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra, na povećane količine vode na kolovozu, kao i na opasnost od novih odrona, te pozivamo na pojačan oprez”, saopćili su iz BIHAMK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh