BiH

Zvizdić: Schmidt bio jasan, nema govora o prenosu nadležnosti sa BiH na niže

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstvničkog doma PSBiH, kazao je kako je dobro što se visoki predstavnik Christian Schmidt obratio i podvukao stav OHR-a da će poštovati Ustav BiH, do kraja provesti odluke Ustavnog suda kao i to da “nema govora o prenosu nadležnosti s državnog nivoa na niže”.

Denis Zvizdić - bportal.ba

“Kazao je da će nastaviti funkcionisati državne institucije s posebnim osvrtom na oružane snage i da Bonske ovlasti mogu biti aktivirane u svakom momentu ako dođe potreba da se zaštite teritorijalni integritet, suverenitet, politička nezavisnost i međunarodnopravni subjektivitet. Mislim da je Schmidt bio jasan, ali ne do kraja precizan”, rekao je Zvizdić. prenosi “N1“.

Istakao je kako je uvjeren da će, ukoliko RS krene sa provedbom Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS, OHR regovati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh