BiH

SIPA pretresla Američki univerzitet, direktor se tereti za brojna krivična djela

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizirali aktivnosti po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, prilikom čega su privremeno oduzeli dokumentaciju od Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa sjedištem u Tuzli.

SIPA _ Ilsutracija / Srpskainfo.com

Navedene aktivnosti provedene su zbog postojanja osnova sumnje da su direktor Američkog univerziteta i druge osobe počinili krivično djelo “Prevara” te krivično djelo “Posebni slučajevi krivotvorenja isprava”, “Porezna utaja” i “Pranje novca”.

O realizaciji navedenih naredbi bit će sačinjeni izvještaji, koji će zajedno sa privremeno oduzetom dokumentacijom biti dostavljeni Općinskom sudu u Sarajevu i Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje i nadležnost, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Podsjetimo, osnivač i direktor Američkog univerziteta u Tuzli je Denis Prcić. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh