BiH

Vranić o restriktivnim mjerama za nevakcinisane: Nećemo imati suosjećanja za one koji pružaju otpor

Ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo Haris Vranić je kazao detaljnije kakav je plan vlasti i kriznog štaba u pogledu uvođenja restrikcija za nevakcinisane.

Haris Vranić - Fena

Ranije je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nagovijestio da će nevakcinisanima ulaz biti zabranjen u većinu kantonalnih institucija, danas je ministar Vranić naveo kako će ulazak u zatvorene objekte biti dozvoljen uz predočavanje dokaza o vakcinaciji.

Vranić je naglasio da neće biti “sentimenta za one koji imaju otpor prema tim mjerama”.

Prilikom obilaska vakcinalnih punktova u Zetri, Vranić i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler su razgovarali o ovoj temi, a evropski ambasador je rekao da su restriktivne mjere za nevakcinisane normalne svugdje u Evropi, jer je to čin zaštite društva.

“Ako želite posjećivati stadione, kafiće i druge objekte, ne možete to bez odgovarajuće potvrde već neko vrijeme u EU”, rekao je Sattler.

“Kao što ste čuli i gospodina Sattlera, to je uobičajena praksa u svim evropskim i uređenim zemljama, pa je tako krizni štab koji je zasjedao u srijedu dao neke zaključke koje smo donijeli na vladi i mi ćemo u utorak od devet sati imati sastanak s kriznim štabom da razmotrimo sve te predložene mjere”, rekao je on. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh