BiH

Tužilaštvo BiH pozvalo Dodika na saslušanje zbog negiranja genocida u Srebrenici

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je pozvalo člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na saslušanje i to zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Tužilaštvo BiH - Srna.rs

Ovu informaciju je potvrdio sam Dodik tokom današnje posjete Mostaru. To je obznanio komentarišući to što je načelnik Jablanice Damir Šabanović (SDP) protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog neangažovanja helikoptera Oružanih snaga (OS) za gašenje požara. Jablanica je bila među područjima na kojima su prije nekoliko dana bili veliki požari, piše Klix.ba.

“Svi imaju pravo na to. Mislim da sam čovjek protiv kojeg ima najviše krivičnih prijava. Svaki dan nešto stiže. Vidim da je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas pristiglo da me saslušaju o navodnom negiranju genocida. Mi jednostavno ne želimo imati strance koji nameću zakone, bez obzira kakvi su sadržaji zakona. Očigledno je da se mi u Bosni i Hercegovini nikada nećemo dogovoriti oko toga. Mi Srbi nismo podanici i ne želimo da imamo strance koji će o tome odlučivati”, rekao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh