BiH

Kabul krcat talibanima, sve kontroliraju. Uskoro se obraćaju javnosti

AMERIČKI predsjednik Joe Biden kazao je u ponedjeljak da potpuno stoji iza svoje odluke o povlačenju iz Afganistana jer se američki vojnici ne bi trebali boriti i ginuti u ratu u kojem se Afganistanci sami ne žele boriti.

Sinoćnje obraćanje javnosti iz Bijele kuće prva je Bidenova izjava o talibanskom preuzimanju vlasti u Afganistanu.

U tijeku je evakuacija
U međuvremenu i dalje traje evakuacija iz Kabula. Vojni letovi za evakuaciju diplomata i civila iz Afganistana započeli su u utorak ujutro, izjavio je Reutersu zapadni sigurnosni dužnosnik u kabulskoj zračnoj luci.

Na pisti, koju su u ponedjeljak pregazile tisuće ljudi koji očajnički žele pobjeći iz glavnog grada Afganistana, sada nema gužve, rekao je dužnosnik.

Talibani se obraćaju javnosti

Američke snage, koje su nadležne u zračnoj luci, zaustavile su evakuacijske letove u ponedjeljak zbog kaosa koji je nastao kada su na aerodrom nahrupile tisuće Afganistanaca u nadi da će uloviti bilo kakav let iz zemlje.

Talibani će se uskoro na press konferenciji po prvi put obratiti javnosti nakon osvajanja Afganistana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh