BiH

Zenička zaobilaznica konačno puštena u promet

Danas je u promet puštena 10,5 kilometara duga novoizgrađena dionica autoputa Zenica sjever – Zenica jug nakon što je završen tehnički pregled izvedenih radova, kao i cjelokupne građevinske dokumentacije čiji su prethodno utvrđeni nedostaci otklonjeni.

Zenica - N1

Sada će građanima na raspolaganju biti gotovo 11 kilometara ovog dijela autoputa Zenica jug – Zenica sjever.

Ranije su potpisane su upotrebne dozvole za “Zeničku zaobilaznicu” na autoputu na Koridoru Vc nakon čega je ta dionica puštena u promet.

Josip Martić , ministar prostornog uređenja FBiH, kazao je da je ta procedura trajala šest mjeseci, ali da se morao ispoštovati zakon.

Podsjetimo, N1 televizija je prošle godine u decembru ekskluzivno objavila da je dionica autoceste Koridora Vc tzv. Zenička zaobilaznica, puštena u promet bez ijedne dozvole za rad. prenosi “N1“.

Nijedna od tri poddionice nisu imale upotrebnu dozvolu, o čemu je bila obaviještena i federalna inspekcija.

Nakon što je izvršena korekcija svih dokumenata, dočekalo se nakon nekoliko mjeseci da građanima bude na usluzi ova nova dionica. Zenička zaobilaznica je otvorena u decembru prošle godine.

Građani BiH dionicu Zeničke obilaznice će plaćati dodatnih 1 KM za putnička vozila, a radi se o najkompleksnijoj dionici čija je vrijednost izgradnje iznosila 225 miliona eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh