BiH

Ušli smo u posljednju sedmicu klimatološkog proljeća: Nedim Sladić pojasnio šta sada slijedi

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Nedim Sladić- novi.ba

Bjelašnica 8 stupnjeva, Drvar i Ivan-sedlo 11, Bihać i Jajce 12, Bugojno 13, Gradačac, Livno, Sanski Most i Tuzla 14, Sarajevo i Zenica 15, Široki Brijeg i Stolac 18, Mostar 20, Neum 21 stepen. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i mijenja se.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje. Tokom dana, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Posavini istočni, a u ostaku zemlje južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 30 stupnjeva.

U Sarajevu prije podne uglavnom pretežno, a poslije podne umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva.

Ovo je posljednja sedmica klimatološkog proljeća, meterolog Nedim Sladić objasnio je šta možemo očekivati u njoj, piše Oslobođenje.

-Obično se prva pojava grmljavine javlja tokom spomenutog godišnjeg doba, s frekvencijom povećanja učestalosti sve do augusta kada ponovo opada. Ove godine u Sarajevu još nijednom nisam čuo da je zagrmjelo! Dobro u svemu tome je i činjenica što su nas veće nepogode zaobišle. Čudno bješe ovo proljeće, napisao je meteorlog Nove BiH, prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh