BiH

Novi pokušaj: Vanredno zasjeda Skupština Grada Banja Luka

Treća vanredna sjednica Skupštine Grada Banja Lukana kojoj će biti razmatran novi prijedlog gradskog budžeta bit će održana danas sa početkom u 14 sati.

Draško Stanivuković Facebook

Novim prijedlogom, kako je ranije kazao banjaluški gradonačelnik Draško Stanivuković, uvrštena je većina ranije predloženih amandmana, te da su odbijeni samo oni koji nemaju zakonsko uporište, u smislu da Grad ne može isplaćivati plate ustanovama koje su u nadležnosti RS-a.

Rok za dostavljanje amandmana na novi prijedlog budžeta istekao je jučer.

Skupštinska većina dostavila je dva amandmana, a kako bi se o dostavljenim amandmanima dodatno razgovaralo, gradonačelnik je pozvao predsjednika Skupštine, Mladena Ilića na sastanak.

Međutim, do sastanka nije došlo jer, kako je gradonačelnik obaviješten – predstavnici koalicije nisu bili u mogućnosti da dođu zbog ranije preuzetih obaveza, te kako su naveli u odgovoru – svoje stavove u vezi sa dostavljenim amandmanima predložiće na samom zasjednju Skupštine Grada.

Odbornici će razmatrati i tačke koje su u uskoj vezi sa budžetom, i to prijedloge zaključaka o prijevremenom stupanju na snagu odluke o usvajanju i izvršenju budžeta, odluku o izvršenju budžeta i odluku o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području grada Banje Luke za 2021. godinu i informaciju po zaključku Skupštine koja se odnosi na prijedlog te odluke.

Direktan prenos sjednice bit će omogućen putem Facebook stranice Grada Banja Luka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh